Zupy
MojeZupy.pl

Zupy smaczne i zdrowe

Dzisiaj gotujemy już nie tylko takie zupy jak rosół z kury, pomidorowa, krupnik, czy barszcz i inne popularne zupy sprzed lat. Teraz przy lepszej dostępności składników możemy ugotować zupę z homara, czy też inne egzotyczne zupy z różnych kuchni świata. Zachęcamy do zamieszczania swoich przepisów na tradycyjne, jak i niebanalne zupy.

Strona główna > Zupa mięsno-warzywna

Zupa mięsno-warzywna

Dodaj zdjęcie

Ocena przepisu

12345
Dla ilu osób: 4 osoby
Czas przyrządzenia: 30 minut
Orientacyjny koszt potrawy: niski koszt
Wszystkie wyświetlenia: 1148
Autor: Nieznany
Dodany przez: Martinus
Dodaj przepis do ulubionych
Drukuj przepis
Dodaj do listy zakupów

Składniki

  • włoszczyzna 0,5 kilo
  • mięso wołowe 0,5 kilo
  • cebula 1 główka
  • posiekana natka pietruszki 1 pęczek
  • liść laurowy 2 szt
  • ziemniaki 0,5 kilo
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • szczypior 1 pęczek
  • curry 1 łyżeczka
  • masło 2 łyżki
  • kostka warzywna 0,5 szt

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Mięso podzielić na kawałki bądź pokroić również w kostkę. Cebulę posiekać. Kostkę warzywną rozkruszyć i wrzucić do gotującej się w garnku wody. Dodać warzywa i mięso do zupy. Wszystko gotować na małym ogniu. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodac do reszty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Szczypior posiekać i dodac do zupy z masłem, curry oraz natką pietruszki.

Tagi

warzywna z W, zupa ziemniaki, zupa curry, warzywna, zupa warzywna, curry, MIĘSO, warzywna zupa

Komentarze

Do przepisu na: Zupa mięsno-warzywna

Dla tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Wstaw na stronę:

Zobacz także:

Zupy z warzyw
Zupy mięsne

Wszelkie prawa zastrzeżone MojeZupy.pl