Zupy
MojeZupy.pl

Zupy smaczne i zdrowe

Dzisiaj gotujemy już nie tylko takie zupy jak rosół z kury, pomidorowa, krupnik, czy barszcz i inne popularne zupy sprzed lat. Teraz przy lepszej dostępności składników możemy ugotować zupę z homara, czy też inne egzotyczne zupy z różnych kuchni świata. Zachęcamy do zamieszczania swoich przepisów na tradycyjne, jak i niebanalne zupy.

Strona główna > Zupa z kapusty

Zupa z kapusty

Dodaj zdjęcie

Ocena przepisu

12345
Dla ilu osób: 5 osób
Czas przyrządzenia: 1 godzina
Orientacyjny koszt potrawy: nieznany
Wszystkie wyświetlenia: 1106
Autor: Nieznany
Dodany przez: !meggi
Dodaj przepis do ulubionych
Drukuj przepis
Dodaj do listy zakupów

Składniki

  • kości 1 kg
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1 szt
  • kapusta pół główki
  • ziemniaki pół kilo
  • woda 3 l
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Sposób przyrządzenia

Kości dokładnie myjemy i nastawiamy wywar zbierając powstałe burzyny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Gdy wywar jest już czysty dodajemy warzywa i ziemniaki. W osobnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę. Gdy jest miękka dodajemy odcedzoną do zupy. Gotujemy całość około 10 minut. Gotową zupę posypujemy natką i na środek kładziemy łyżkę śmietany.

Tagi

z kości, wywar, zupy z kapusty, zupa na kości, wywar z kości, zupa z kości, z kapusty, zupa ziemniaki

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z kapusty

2011-11-06 19:01:20
Dodany przez !Stasia

Jest to zupa super-jak robie golabki to zostaje mi srodek z kapusty-wtedy robie zupe taka jak tutaj w opisie dla moich Ksiezulkow-lubia ja,bo tez nie maja wyjscia-sami nic nie potrafia ugotowac-POLECAM-jest smaczna i pozywna.

Więcej komentarzy

Dodaj komentarz

Wstaw na stronę:

Zobacz także:

Zupy z warzyw

Wszelkie prawa zastrzeżone MojeZupy.pl